Les tempestes aniran a més aquesta tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetarem la setmana amb un nou augment de la inestabilitat, amb l'entrada de més aire fred i amb la formació de més ruixats i tempestes, localment intenses i abundants. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Més pluja

Al llarg de la matinada han caigut alguns ruixats molt minsos i dispersos, tret d'un que ha descarregat 11 mm a Sant Pau de Segúries. El matí ha començat amb restes de núvols, sobretot de tipus alt i mig. La pausa s'havia d'acabar a migdia però, de moment, la formació de nous ruixats arriba amb retard.

A principi de la tarda tornaran a formar-se nous ruixats, a l'entorn del prelitoral i del Pirineu o prepirineu, amb tendència  a intensificar-se durant la tarda. De nou al prelitoral i al Pirineu, però també cap a l'interior del quadrant nord-est i a la zona del massís del Port. Cap al vespre, nit i matinada, els ruixats arribaran cap al nord de la costa Daurada i sud de la Central.

Menys calor

Les màximes baixaran, sobretot al centre i al nord de Catalunya, però tendiran a pujar cap a la costa Daurada. Estarem entre 28 i 35 ºC a la major part de Catalunya. Les temperatures de primera hora han estat una mica més altes a la costa Brava i similars a les de diumenge a la costa central, però han baixat entre 2 i 4 ºC a la resta.  

I dimarts...

La temperatura tornarà a baixar en general i les tempestes seran molt més puntuals, amb tendència a situar-se a la costa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut