A partir dels anys 2000 l'ascens és molt pronunciat

La temperatura del planeta, cap amunt i de forma imparable

La Terra no para d'escalfar-se any rere any i dècada rere dècada, segons les dades analitzades des de 1880 fins ara. Això és un fet irrefutable i que ja ningú posa en qüestió

Dani RamírezActualitzat

El juliol de 2017 va igualar el juliol de 2016 com el juliol més càlid dels 137 anys de registres moderns, segons l'anàlisi mensual inicial de temperatures globals dels científics del Goddard Institute for Space Studies (GISS) de la NASA.

El mes passat va ser 0,83 ºC més càlid que la temperatura mitjana de juliol del període 1951-1980. Només el juliol de 2016 va mostrar una temperatura similarment alta (0,82 °C). Tots els mesos anteriors de juliol eren més d'una desena part més fresca.

Aquest és el mapa global de l'anomalia de temperatura terrestre i la ocènica per al juliol de 2017, en relació amb la mitjana de 1951-1980:

L'anàlisi de l'equip de l'Institut Goddard es fa a partir de dades disponibles públicament per aproximadament 6.300 estacions meteorològiques d'arreu del món, inclosos vaixells, boies i estacions antàrtiques. 

El registre de la temperatura mundial moderna comença al voltant de 1880 perquè les observacions anteriors no cobreixen prou del planeta. Les anàlisis mensuals s'actualitzen si ha dades addicionals disponibles, i els resultats estan subjectes a canvis.
 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut