Les pluges torrencials provoquen almenys dotze morts al metro de Zhengzhou, a la Xina

Dotze persones mortes en quedar atrapades sota les aigües que va negar una línia de metro a Zhengzhou

Néstor GómezActualitzat

La tromba d'aigua que va descarregar dimarts sobre Zhengzhou, a la província central de Henan, a la Xina, va col·lapsar la ciutat i va provocar la mort de 12 persones que van quedar atrapades en una línia de metro en quedar negada d'aigua. Unes altres 500 persones van poder escapar de les aigües del metro.

Els vídeos dels viatgers del metro van córrer per les xarxes socials. Tren, andanes i estacions de metro inundades d'aigua. Alguns testimonis relataven que la situació més terrorífica no era l'aigua, sinó la disminució de l'aire per respirar.

La tromba d'aigua va descarregar 382 l/m² en 6 hores i, en només una hora, entre les 16 a 17 hores de la tarda, van caure 200 l/m². Una intensitat de pluja brutal. Va caure en 6 hores més de la meitat de la pluja de tot l'any, que és de 640 l/m². Un immens aiguat que va descarregar després tres dies de pluges també intenses. Va ploure sobre mullat. El total de pluja registrada entre dissabte i dimarts, en només 4 dies, ha estat de 617 l/m². Alguns meteoròlegs locals afirmen que una pluja d'aquestes característiques només es dona un cop cada 1.000 anys.

Els residents caminen per les aigües en una carretera inundada enmig de fortes precipitacions a Zhengzhou (Reuters)

Una temporada de pluges molt activa

La província de Henan, amb una població de 100 milions de persones, es troba en aquesta època de l'any en l'estació plujosa. Ara bé, la d'enguany és inusualment tan plujosa que ha provocat un augment ràpid dels cabals dels rius i de la gran conca del riu Groc. La situació hidrològica és molt complicada i a prop del seu límit, amb desenes d'embassaments que han incomplert els nivells d'alerta. I la situació encara és més greu per la possibilitat que s'enfonsi en qualsevol moment la presa de Yiethan, a la ciutat de Luoyang, a l'oest de Zhengzhou, en detectar una bretxa de 20 metres. Prop de 100.000 persones han estat evacuades a zones segures.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut