Les pluges de dimecres i de dijous seran de fang

Actualitzat

L'estiu aquest any arriba amb pluja de fang.

Aquest dimecres i també dijous, tal com es veu al mapa, entrarà un corrent de vent del sud a uns 3.000 metres d'alçada que portarà pols del Sàhara fins a la meitat est de la península Ibèrica i coincidirà amb aire fred en alçada que afavorirà els ruixats i les tronades. El resultat és que la pluja caurà tenyida d'un color vermellós a causa del fang en què s'haurà convertit aquesta pols. Els cotxes quedaran bruts de fang, i també les superfícies de les taules i cadires de terrasses o jardins. L'estiu arribarà puntualment a les 22.51 de dijous, dia 20 de juny.

Il·lustració de 1888 sobre una gran pluja de fang a França el juliol de 1608

En altres moments de la història, d'aquest fenomen n'haurien dit "pluja de sang" i hauria portat molt mal auguri. Avui en dia sabem que es tracta només de fang, i som capaços de pronosticar-ho amb precisió, però no tants anys enrere el fenomen era rar i sorprenent.

Xavier Cabo, Gavà

Avui en dia també sabem que, malgrat les molèsties que provoca quan embruta les superfícies, les pluges de fang són en realitat beneficioses perquè aporten nutrients i sals minerals al terra. Els propers dos dies el cel es veurà de color marronós i enterbolit, i als carrers els cotxes quedaran coberts d'una capa de pols o fang.

Joan Pujol, Torelló

Alerta a rentar la roba i estendre-la a l'aire lliure perquè s'eixugui, que si es fa caldrà tornar-la a rentar!

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut