Torb

Les millors fotografies meteorològiques segons la Royal Meteorological Society

Actualitzat

Una fotografia del torb al pont de Brooklyn ha guanyat el premi de la millor imatge meteorològica de l'any de la Royal Meteorological Society, en associació amb AccuWeather.

La podeu veure com a encapçalament d'aquesta notícia. L'autor és Rudolf Sulgan, que va prendre la imatge el 2018, durant una forta tempesta de neu. La fotografia titulada "Blizzard" ("Torb") va quedar al davant de les altres 25 imatges finalistes, escollides entre més de 7.700.

El millor fotògraf jove

Per altra banda, el fotògraf rus de 17 anys Kolesnik Stephanie Sergeevna va ser el guanyador del Premi al Fotògraf Meteorològic Jove de l'Any amb la seva fotografia "Frozen life" ("Vida congelada").

(Kolesnik Stephanie Sergeevna)

El favorit del públic

Si la fotografia del torb ha estat l'escollida pel jurat, la fotografia "Baikal Treasure" ("El tresor del Baikal") ha estat la preferida del públic, amb més de 10.000 vots. L'autor d'aquesta magnífica imatge és Alexey Trofimov (@trofimovphoto) de Sibèria. El llac Baikal és el llac d'aigua dolça més profund i gran del món, i està cobert de gel durant gairebé cinc mesos. És conegut per les seves nombroses formacions de gel i el color turquesa.

El tresor del Baikal (© Alexey Trofimov)


Les finalistes

"Una terra assedegada". A Baghopara, Bangladesh, els terrenys cultivables s'assequen a l'hivern. En algunes zones, els agricultors ni tan sols poden utilitzar bombes d'aigua per regar les terres. Durant la temporada de sequera, la gent sol agafar camps com a dreceres per anar d'un poble a un altre.

Una terra assedegada (© Abdul Momin)

"Monstre". Aquest cumulonimbus arcus va descarregar sobre Umag, a Croàcia (@KraljikicaTot)

Monstre (© Maja Kraljik)

"Abans de la tempesta". A Dyrhólaey, a Islàndia, el temps canvia dràsticament en pocs minuts. El resultat són imatges de grans contrastos com aquesta (@mihail_shcheglov)

Abans de la tempesta (© Mikhail Shcheglov)

"Petit tornado". Un tornado sorprèn una cerimònia de dol celebrada per Muhàrram a Nushabad, a l'Iran (@dehghanpourpix)

(© Hadi Dehghanpour)

"El terror vermell". Un tornado de categoria EF2 passa per un camp a Wray, a Colorado, i destrueix una casa (@copperstatestormchasing)

El terror roig (© Tori Jane Ostberg)

"Presa mullada". L'aigua cau en cascada per la paret de 21 metres d'alçada de la presa de Wet Sleddale, a Cúmbria, després d'un període de pluges molt intenses (@AndrewMcCaren1)

(© Andrew McCaren)

"Sota l'arc de Sant Martí". Un poni semisalvatge pastura a Swansea, a Gal·les (@JoannRandlesPhotography)

Sota l'arc de Sant Martí (© Joann Randles)

"El Chaltén". Un espectacular núvol lenticular a la bella formació rocosa coneguda com El Chaltén, a la Patagònia.

(© Francisco Javier Negroni Rodríguez)

"Posta de sol d'hivern". La foto mostra una estampa del final d'un dia d'hivern canviant a Davor, Croàcia (@ivbrlic)

(© Ivica Brli)

"Esclat de mammatus". Una col·lecció de mammatus vermells i blaus apareixen al cel un cop passada la tempesta a Leipzig, a Alemanya (@borisjordanphoto)

Explosió de mammatus (© Boris Jordan)

"Cèl·lula amb arc de Sant Martí". Una supercèl·lula és una gran tempesta poderosa amb un gran corrent d'aire ascendent, capaç de produir grans quantitats de calamarsa, forts vents, pluges torrencials i tornados. En un entorn favorable, una supercel·lula pot durar diverses hores. Parc natural del llac Vransko, Croàcia

Cèl·lula amb arc de Sant Martí (© Šime Bareš)

"Estrella d'acer". Una foto presa amb dron del gratacel més alt d'Europa, envoltat de boira, a Sant Petersburg (@yuriystolypin)

Estrella d'acer (© Yuriy Stolypin)

"Tempesta a l'alba". Lori Grace Bailey es va llevar i va consultar el radar al mòbil: una tempesta s'acostava des de Mèxic cap a El Paso, a Texas. Així la va capturar (@lorigraceaz)

Tempesta abans de l'albada sobre El Paso, Texas (© Lori Grace Bailey)

"Halo". Un halo lunar sobre el llac d'un bosc de Mahiliou, a Bielorússia (Mikhail Kapychka)

Halo (© Mikhail Kapychka)

"Pinacles de llum". Un arc de Sant Martí doble sobre les piles marines de Mangersta, a l'illa de Lewis d'Escòcia.

Pinacles de llum (© Richard Fox)

"Ridgeline Optics" Un arc de boira i un espectre de Brocken al turó de Meall NanTarmachan, Perthshire, Escòcia.

Ridgeline Optics (© Richard Fox)

"La glòria de Lavaredo". La creu del Mont Paterno, a les Dolomites italianes, il·luminada per la llum de la lluna, que genera un espectre de Brocken. Es pot veure l'ombra del fotògraf i de la creu sobre els núvols. Alessandro Cantarelli, @alex_wides

(© Alessandro Cantarelli)

"Turons de te". El turó de te de Long Coc, al Vietnam, té un aspecte misteriós quan el sol encara no ha pujat. Amagat sota la boira del matí, destaca pel color verd de les fulles de te.

Turons de te (© Vu Trung Huan)

"Bisó gebrat". Al parc de Yellowstone, a Wyoming, les temperatures són d'entre 20 i 50 graus sota zero a l'hivern (@Lhedien)

(© Laura Hedien)

"Només caminant sota la pluja". Dia de pluja, llamps i trons a l'estació de Waterloo a Londres, Anglaterra.

Només caminant sota la pluja (© Adrian Campfield)

"Tempesta a Sa Foradada". En Marc Marco va fotografiar aquesta tempesta nocturna a Valldemossa, a Mallorca. Amb un mar il·luminat pels llamps i la lluna creixent (@marcmarcophotography)

Tempesta a Sa Foradada Storm (© Marc Marco Ripoll)

"Final Stand". Aquesta va ser una de les dos grans tempestes de pols (haboobs) més grans mai registrades a l'estat d'Arizona, amb una alçada de més d'un quilòmetre i vents superiors a 129 km/h per hora. El sol es ponia i donava a la paret de la pols un to rosat intens. Va passar el 2018 (@stormchasingphotographytours)

Final Stand (© Tina Wright)

 

 

 

 

Anar al contingut