Inundacions a Sudan del Sud, imatge d'arxiu

Les greus inundacions al Sudan del Sud provoquen la mort d'un centenar de persones

El Sudan del Sud està vivint les pitjors inundacions en dècades, segons les Nacions Unides, i estan deixant un balanç molt tràgic al país. En els darrers tres mesos les inundacions han provocat cent morts i han afectat més d'un milió de persones.

Les condicions són molt dolentes en les zones inundables i un gran nombre de famílies viuen ara en illes envoltades d'aigua, mentre moltes altres s'han desplaçats cap a altres indrets lluny de les aigües. El govern del país fa el possible per oferir protecció a les persones afectades i evacuar-les a indrets segurs. Les inundacions han afectat 1,3 milions de persones dels onze milions que viuen al país.

El 19 d'octubre, l'Agència per als Refugiats de l'ONU (ACNUR) va afirmar que les inundacions d'aquest any al Sudan del Sud, les ha considerades les pitjors en dècades i han causat estralls en comunitats vulnerables. Les inundacions provocades per setmanes de pluges fortes han arrasat cases i han negat terres de conreu. En algunes zones del sud del país, les comunitats no havien vist inundacions d'aquesta magnitud des del 1962.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut