Les economies del G7 cauran un 8,5% anual si no baixen les emissions de CO2

Actuar per reduir les emissions és car, no fer-ho encara ho serà més

Els set països més rics del món, els anomenats G7, s'enfronten a una caiguda de les seves economies del 8,5% anual per al 2050 si no s'adopten mesures dràstiques per reduir les emissions de CO2, segons un informe publicat per Oxfam Intermón.

La inacció, la no actuació, davant l'escenari d'emergència climàtica podria duplicar l'impacte econòmic provocat per la crisi del coronavirus. Si bé la recuperació postpandèmia de l'economia serà realitat en poc temps, en canvi, els efectes del canvi climàtic seran any a any. En l'anàlisi del PIB de 48 països analitzats, els paràmetres climàtics que més afectaran les economies són l'estrès tèrmic i la pujada del nivell del mar. Com a exemple, el PIB de Filipines podria caure fins a un 35% el 2050; a l'Índia, un 27%; a Sud-àfrica, un 18%, entre d'altres.

 

Davant d'aquesta situació, Oxfam Intermón insta els governs del G7 a incrementar de manera immediata els seus objectius de reducció d'emissions per als pròxims nou anys per contribuir a mantenir a ratlla l'escalfament global del planeta per sota d'1,5 graus.

Max Lawson, responsable de polítiques de desigualtat d'Oxfam sentencia de manera clara que:

La crisi econòmica que previsiblement afectarà els països del G7 només serà la punta de l'iceberg. A les zones més pobres del món hi haurà més morts, més gana i més pobresa a conseqüència dels fenòmens meteorològics extrems.

Per a Lawson, aquest 2021 hauria de ser un any d'inflexió per evitar els pitjors pronòstics econòmics.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologia
Anar al contingut