Les dades meteorològiques obertes centren la celebració del Dia Meteorològic Mundial del Meteocat

Alberto AlcántaraActualitzat

L'acte de celebració del Dia Meteorològic Mundial organitzat pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va girar al voltant de la importància de les dades obertes en el món de la meteorologia. La commemoració es va fer aquest divendres al palau de Pedralbes.

El director de l'SMC, Eliseu Vilaclara, va presentar la celebració amb l'anunci que ben aviat estaran disponibles per a tothom més de 300 milions de dades d'estacions meteorològiques automàtiques, i que es preveu que a curt termini se n'obrin d'altres.

El desembre passat, el govern va aprovar l'estratègia de dades obertes de la Generalitat i l'adhesió a la Carta Internacional de Dades Obertes, amb l'objectiu de gestionar i visibilitzar totes les dades de la Generalitat per fomentar la transparència i la reutilització social de la informació pública.

Debat sobre dades obertes

La cap de gestió de productes digitals d'Eurecat, Lali Soler, va introduir la temàtica de les dades obertes amb una presentació. La part central de l'acte va ser la taula rodona moderada per l'enginyer Josep Maria Ganyet. Hi van participar Eliseu Vilaclara i Lali Soler, acompanyats de la directora general de Transparència i Dades Obertes, Núria Espuny; el director de l'empresa HYDS, Rafael Sánchez-Diezma, i el director de l'Earth Sciences del BSC, Francisco Doblas-Reyes.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que va presidir l'acte amb la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, va tancar la ronda d'intervencions i va destacar la importància de les dades obertes per "generar riquesa i crear oportunitats de negoci i d'ocupació". Calvet també va remarcar que el compromís del govern en la lluita contra el canvi climàtic és absolut.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut