L'erupció del volcà La Soufrière obliga a evacuar més de 15.000 persones a l'illa de Saint Vincent

Alberto AlcántaraActualitzat

El volcà La Soufrière, situat a l'illa de Saint Vincent, a les Antilles menors del Carib, va entrar en erupció aquest divendres, després de dècades d'inactivitat. L'erupció va ser explosiva, i va enviar una gran columna de fum i cendra al cel. S'han hagut d'evacuar més de 15.000 persones dels voltants del volcà.

 


El volcà, inactiu des del 1979, va començar a mostrar signes d'activitat al desembre, quan va començar a emetre vapors. Aquesta setmana, els símptomes han anat a més, i això va provocar que el primer ministre de Saint Vincent i les Grenadines ordenés evacuar la zona del voltant dijous a la tarda.

Evacuacions a Saint Vincent (Reuters)

Divendres va esclatar finalment. Segons els testimonis, el fum va enfosquir gairebé totalment el cel de Rose Hall, un poble proper al volcà. Segons el centre d'investigació sísmica, s'estima que la columna de fum va arribar als 10 km d'alçada. La caiguda de cendra podria afectar les Grenadines, Barbados, Santa Llúcia i Granada.


Saint Vincent i les Grenadines té una població de poc més de 100.000 habitants. L'erupció del 1979 va causar danys per valor d'uns 100 milions de dòlars. Una altra erupció, el 1902, va causar la mort de més de 1.000 persones.

Els darrers dies, els mitjans locals també han informat de l'augment de l'activitat del mont Pelée, a l'illa de Martinica, situada al nord de Saint Vincent.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut