L'episodi deixa més de 100 cm de neu al Pirineu i dispara el risc d'allaus

El temporal que ha portat la borrasca Gloria deixa els gruixos més importants de la temporada
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Temporal Gloria
Pàrquing a prop de Masella

Les grans acumulacions de neu que ha portat la borrasca Gloria han elevat el perill d'allaus a tot el Pirineu a les portes del cap de setmana.

Fora dels dominis de les estacions d'esquí, el mantell és inestable per la neu caiguda i per la redistribució que n'ha fet el vent. Durant aquest període, els gruixos han augmentat des dels 40 cm al Pirineu occidental als 140 cm a l'oriental. Aquí teniu el mapa de gruixos de l'episodi.

 

Si a aquests gruixos hi afegim la neu ja existent, resulta que segons les estacions automàtiques d'alta muntanya de Meteocat hi ha 413 cm a lac Redon i entre 150 i 180 cm a Ulldeter, refugi de Prat d'Aguiló al Cadí i Certascan.

Risc d'allaus disparat

Del risc d'allaus febles del cap de setmana passat, amb la gran nevada, el risc d'allaus ha augmentat a tot el Pirineu. La poca consolidació de la neu recent que ha caigut, les sobreacumulacions de neu provocades pel vent i el sol que lluirà durant els propers dies faran que siguin molt probables les allaus.

Si esquieu o feu activitats de neu fora de les estacions d'esquí, consulteu el butlletí d'allaus i aneu amb totes les mesures de seguretat.

 

 

 

ARXIVAT A:
Temporal Gloria