Un episodi de llamps, trons, pluja i neu

Alberto AlcántaraActualitzat

Ha començat la primera fase d'un temporal amb característiques de tardor. La pluja arriba de la mà d'una DANA, reforçada per la formació d'una borrasca mediterrània sobre un mar escalfat.

Primera tongada a la costa central

Durant la matinada, les pluges han estat menys intenses del que estava previst, però han acumulat entre 30 i 40 mm a la costa central. Després, han continuat a punts del nord-est i, de nou, a la costa. Aquest és el mapa de registres acumulats fins al migdia, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Meteoclimàtic i els observadors de TVC.

 

De moment, no s'han reportat incidències, tret d'alguns talls de llum. Malgrat tot, cal mantenir la precaució davant el risc d'aiguats, sobretot en les proximitats de rius i rieres.

Les tempestes han estat localment intenses. A  Gurb han caigut 5 mm en només 1 minut, i 24 en mitja hora. A Sant Boi de Llobregat ha caigut calamarsa:

Molta activitat elèctrica

Les tempestes han vingut acompanyades de molta activitat elèctrica. Des d'ahir al vespre i fins a les 10 del matí s'havien detectat més de 10.000 llamps núvol-terra. D'aquests, 1.085 han caigut a terra.

 

 

Primers flocs de neu

Avui també és el dia escollit per veure els primers flocs de neu de la temporda, en cotes altes del Pirineu.

 

 

Cal no abaixar la guàrdia

El dia serà llarg, i el risc de pluges intenses i abundants es mantindrà fins a la pròxima matinada.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut