L'augment del nivell del mar ha engolit un 45% de l'illa de Ghoramara en dues dècades

RedaccióActualitzat

Els efectes del canvi climàtic són una realitat tangible a l'illa de Ghoramara, situada al golf de Bengala. La pujada del nivell del mar està inundant zones baixes habitades i és una amenaça per a la vida i els mitjans de subsistència de milers de persones. Més de 2.000 habitants n'han marxat i han esdevingut refugiats climàtics.

L'illa està perdent superfície com a conseqüència d'aquestes inundacions i de la creixent erosió del sòl al voltant de les ribes. En dues dècades ha perdut un 45% del territori. Actualment hi viuen uns 4.800 habitants, però fa una dècada arribaven a 7.000.

Els tècnics de l'Institut d'Energia i Recursos de Nova Delhi reclamen al govern de l'Índia que no trigui més a actuar i prepari un pla de reubicació per als habitants de Ghoramara.

La població viu sense electricitat ni automòbils i és un exemple de com un indret sense emissions de gasos d'efecte hivernacle pateix els efectes de l'escalfament global.

S'estima que els habitants de països pobres són 7 vegades més vulnerables als efectes mortals dels desastres climàtics extrems que la població de països més rics.

L'objectiu d'evitar un augment de la temperatura mitjana global de més de 1,5 ºC tornarà a ser matèria central de la 24a Conferència de les Parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP24), que se celebra aquesta setmana a Katowice, Polònia.

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut