L'aigua ja entra per la porta de l'església de Sant Romà de Sau

Actualitzat

El Pantà de Sau, imatges de Ramon Vila

L'aigua ja torna a inundar l'església de Sant Romà de Sau, tal com ja va fer seixanta-dos anys enrere, el 1962 quan es va inaugurar el Pantà.
La sequera que estem vivim aquests últims anys ha fet que pràcticament hagi quedat buit en algunes ocasions, però les pluges d'aquest mes de juny estan fent canviar ràpidament aquesta situació.

Imatge: Ramon Vila

Malgrat les restriccions, algunes persones gosaven entrar o passejar-se al voltant de l'església; ara, ja no els serà possible. L'aigua ja envolta completament el paratge, el nivell de l'embassament ha pujat fins al 40%, i el riu Ter segueix baixant amb força aigua. 

L'evolució de l'embassament els últims tres mesos ha estat molt notable. Per raons tècniques de qualitat de l'aigua es va pràcticament buidar, però des del mes de maig no ha parat d'augmentar les seves reserves.

 

Aquesta millora també s'està sentint a bona part de la resta dels embassaments de les conques internes de Catalunya que se situen actualment al 35%. Malgrat tot, els pantans de Siurana i el de Riudecanyes, continuen gairebé buits.

També és el cas dels embassaments de l'Ebre a Catalunya que també han millorat molt la seva situació, actualment al 63% de la seva capacitat, i amb imatges que ja es repeteixen d'obertura de comportes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut