Imatge d'arxiu de les illes Medes (Josep Pascual)

L'aigua del mar supera els 20 ºC: és temps de banyar-se

Sou dels que us estimeu més l'aigua del mar fresca o una miqueta caldo?

Néstor GómezActualitzat

A poc a poc s'acosta l'època més càlida de l'any i això també es deixa sentir en les temperatures del mar. Ben segur que, si us agrada aquella sensació de frescor de l'aigua, us deveu haver capbussat al mar. En canvi, si sou dels que criden quan només un dit del peu toca l'aigua, us haureu d'esperar una mica més.

De fet, a l'observatori de referència a la costa catalana, el de l'Estartit, des de finals de la setmana passada la temperatura del mar ja ha tocat i superat la xifra dels 20 ºC. La pujada de les temperatures durant la setmana passada, juntament amb uns vents poc destacables i una mar no gaire moguda, ha afavorit que s'escalfés amb rapidesa la capa de mar més propera a la superfície. En el cas de les illes Medes, la temperatura del mar a 0,5 metres de profunditat ha augmentat 2 ºC en només una setmana. La temperatura de l'aigua del mar davan de Barcelona és de 20,7 ºC, i enfront de Tarragona, 21,4 ºC.

Temperatura del mar a l'Estartit (Josep Pascual)

El gràfic, elaborada per Josep Pascual, observador meteorològic i referent internacional per les seves observacions de la temperatura de l'aigua del mar, mostra com la temperatura s'ha disparat amunt tot coincidint amb l'entrada de juny.

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut