L'abans i el després de l'impacte de l'huracà Ian

Alberto AlcántaraActualitzat

L'Ian continua el seu camí pels Estats Units, convertit en una depressió posttropical, després del segon impacte a terra. Va ser divendres al vespre, a prop de Georgetown, a l'estat de Carolina del Sud. Hi va arribar com a huracà de categoria 1, amb vents sostinguts de 140 km/h.

 

 

En aquest cas, l'Ian ha fet caure arbres i ha inundat carreteres i zones costaneres. Més de 180.000 llars es van quedar sense llum després de l'impacte. Segons reporta l'NBC, ja hi ha gairebé una vuitantena de morts en total, almenys 73 a Florida i quatre a Carolina del Nord.

 

 

Malgrat que ha perdut força, l'Ian encara suposa un gran risc per a la població, per inundacions sobtades. El cicló pot deixar entre 80 i 150 mm de pluja en zones de Carolina del Nord i Virgínia.

Florida, abans i després

Ahir encara hi havia més d'1,3 milions de clients sense electricitat a Florida, on l'huracà ha estat devastador. En les imatges de la part superior de la notícia podeu comprovar el grau d'impacte de l'huracà a través d'imatges de satèl·lit. La ciutat de Fort Myers i l'illa Sanibel van ser els indrets més castigats per l'huracà.  

 

 

Cuba

L'illa de Cuba va ser un altre dels indrets més afectats per l'Ian. La tempesta hi va arribar com a huracà de categoria 3 i va provocar el col·lapse del sistema elèctric i greus problemes en el subministrament d'aigua i les telecomunicacions. Tres persones han mort en aquest país del Carib.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut