Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

L'abans i el després de la devastació del tornado de Mississipí a vista de satèl·lit

Persisteix l'alerta màxima per tempestes fortes i tornados al sud i sud-est dels Estats Units

Redacció méteoActualitzat

Imatges impactants les que mostren l'abans i el després del pas de tornador a vista del satèl·lit Maxar Technologies de la població de Rolling Fork, a l'estat de Mississipí.

Aquestes són les escenes de destrucció total que ha deixat el potent tornado que divendres a la nit va recórrer més de 160 km de l'estat de Mississipí i que ha deixar un balanç provisional de 26 persones mortes. El Servei Meteorològic Nacional encara mantenia ahir alertes de tornados al sud i centre d'Alabama, a l'est de Lousiana i al centre i sud de Mississipí. Uns 30 milions de persones viuen en les zones afectades i exposades a aquests fenòmens extrems.

El temps assolellat, el cel net de núvols i un vent en calma eren el contrapunt a la destrucció d'hores abans. Un panorama desolador amb cases totalment destrossades i on les persones cercaven entre la runa el que podien recuperar, enmig de la desesperació i la impotència. Un tornado violent de categoria EF4, amb vents de fins a 274 km/h, d'una escala que arriba fins a EF5 de l'escala de Fujita, el més destructiu.

L'escala de Fujita (EF)

Els vents que comporta un tornado poden superar els 400 km/h. De mitjana, avancen a uns 50 km/h i poden tenir una amplada d'un quilòmetre i mig. Segons la força destructiva, es cataloguen amb l'escala de Fujita (EF, Enhanced Fujita o Fujita millorada), dividida en 6 esglaons:

EFU. Sense danys valorables per manca d'informació.

EF0. Danys lleus: vents estimats de 105 a 137 km/h.
EF1. Danys moderats: vents estimats de 138 a 178 km/h.
EF2. Danys considerables: vents estimats de 179 a 218 km/h.
EF3. Danys greus: vents estimats de 219 a 266 km/h.
EF4. Danys devastadors: vents estimats de 267 a 322 km/h.
♦ EF5. Danys increïbles: vents superiors a 322 km/h.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut