"Gent de món" viatja a la Xina
"Gent de món" viatja a la Xina

La Xina viu l'estiu més càlid en més de 50 anys

Néstor GómezActualitzat

La temperatura mitjana de l'estiu a la Xina és la més alta des de 1961, segons dades de l'Administració Meteorològica del país.

Pràcticament durant tot l'estiu les temperatures a gran part de la Xina han estat per sobre dels valors normals, i s'ha intensificat més en les regions del centre i nord del país. Comparat amb l'estiu normal, que comprèn de juny al 26 d'agost, la temperatura mitjana ha pujat un grau i ha tingut dues característiques: la calor ha durat més i ha estat més extensa del que sol ser habitual.

Només a l'agost, la temperatura mitjana de la Xina ha assolit els 22,2 ºC, suposa 1,2 ºC més del que és normal. Un total de 93 estacions meteorològiques van registrar temperatures extremadament altes, la majoria concentrades a les regions de Jilin, Liaoning, Mongòlia Interior, Sichuan, Hubei i Shandong.

Les temperatures del setembre, segons els meteoròlegs locals, seran normals o lleugerament per sobre en la majoria de regions del país, amb precipitacions que poden estar una mica per sobre de les habituals, fet que afavoriria el creixement dels conreus de tador.

 

Anar al contingut