La Via Làctia en 10 imatges espectaculars

Cada any, el blog de viatges i fotografia Capture the Atlas publica una selecció amb les millors fotografies de la Via Làctia, sota el lema "Milky Way Photographer of the Year". Enguany, hi ha una llista de 25 fotògrafs de 14 nacionalitats.

La publicació es fa entre el maig i el juny, que és quan hi ha millors condicions per fotografiar-la des dels dos hemisferis. Tot seguit us mostrem 10 de les imatges finalistes. Podeu trobar la resta de fotografies seleccionades en aquest enllaç.

Lorenzo Ranieri: "Rising from the dust"

La fotografia es va fer al Parc Nacional del Teide, a l'illa de Tenerife, i mostra la galàxia sobre el paisatge volcànic i sobre una resplendor causada per la calitja o calima, la pols en suspensió sobre l'arxipèlag canari.

(Lorenzo Ranieri)

Spencer Welling: "Chamber of light"

Feta des d'una cova natural al conjunt de penya-segats del Monument Nacional Great Staircase-Escalante, a Utah, els Estats Units.

(Spencer Welling)

Tomas Slovinsky: "Volcano and cross"

Amb el volcà Villarrica de Xile en primer terme. A la cantonada superior esquerra es pot veure la nebulosa Carina, de color vermell, visible només a l'hemisferi sud.

(Tomas Slovinsky)

Victor Lima: "Devil's throat"

Un espectacular paisatge nocturn a les cascades d'Iguaçú, al Brasil. En aquesta imatge es veu una de les principals cascades, el Salt de Santa Maria.

(Victor Lima)

Larryn Rae: "MT. Taranaki Milky way"

Per fer aquesta fotografia, Larryn Rae va escalar durant 4 hores amb vents de 70 km/h, per arribar al cim gelat del Fanthams Peak, un volcà al vessant del mont Taranaki, de Nova Zelanda.

(Larryn Rae)

José Luis Cantabrana: "Nyctophilia"

Un dels paisatges més emblemàtics d'Austràlia, l'anomenada Great Ocean Road, al seu pas per la costa sud de l'estat de Victòria.

 

(Jose Luis Cantabrana)

Daniel Thomas Gum: "Dragon's Lair"

També està feta des d'Austràlia, en concret des de Mungo. Segons l'autor, el moment li va semblar una escena de la sèrie "Joc de trons", i per això la va titular "La cova del drac".

(Daniel Thomas Gum)

 

Bryony Richards: "Temple of the sun"

Una altra fotografia feta a Utah, en aquest cas al Parc Nacional de Capitol Reef, on la Via Làctia s'eleva abans de l'alba sobre aquesta àrea desèrtica de l'altiplà de Colorado, on hi ha dues cúpules naturals conegudes com els Temples del Sol i de la Lluna.

(Bryony Richards)

Antonio Solano: "GranTeCan"

Des del Roque de los Muchachos, el punt més elevat de l'illa de La Palma, a les Canàries, amb el telescopi de l'Observatori Astrofísic en primer pla.

(Antonio Solano)

Pablo Ruiz: "Riaño"

En aquest cas, el paisatge és la muntanya de Riaño, al vessant sud de la serralada Cantàbrica i el seu embassament. El fotògraf va passar fred en una nit d'hivern on la temperatura va baixar fins als 10 sota zero.

(Lorenzo Ranieri)

 

 

 

Anar al contingut