Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La Vall d'Aran registra desenes de petits terratrèmols durant les últimes dues setmanes

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest matí s'ha registrat un nou terratrèmol, de magnitud 2,5, a la Vall d'Aran. Amb aquest petit sisme ja són gairebé 80 els registrats des del 17 de gener en aquesta zona, 34 d'ells amb magnitud entre 1 i 2,6. Comptant altres punts del Pirineu, la xifra s'aproxima a uns 150.

 


Aquest és el mapa de sismes registrats durant el període mencionat. El podeu trobar al portal de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Es veu l'alta concentració a la Vall d'Aran, i també cap a l'Alt Urgell.

Terratrèmols enregistrats entre el 17 i el 28 de gener (ICGC)

Segons l'ICGC, es tracta d' eixams de sismes, una agrupació de molts terratrèmols en un curt període de temps. Normalment, es registren uns 25 terratrèmols anuals a la Vall d'Aran. El fet de tenir-ne tants de seguits és un fet natural, que pot passar amb una certa recurrència en una zona de Catalunya on hi ha diverses falles. Els sismes de magnitud inferior a 2 són difícilment perceptibles.

Sismicitat a Catalunya

El xoc de les plaques tectòniques d'Europa i Àfrica va formar la serralada del Pirineu, la zona de més activitat sísmica del país i on s'han registrat els terratrèmols de més intensitat, és a dir, els més destructius.

Les comarques més sensibles als terratrèmols són la Garrotxa, el Ripollès, la Vall d'Aran i el Pallars. En canvi, la zona de menys activitat sísmica són les comarques de sud.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut