La tempesta tropical Ophelia provoca inundacions a la costa atlàntica dels Estats Units

Alberto AlcántaraActualitzat

La tempesta tropical Ophelia va tocar terra aquest dissabte a la costa de Carolina del Nord, als Estats Units. El punt d'entrada va ser Emerald Isle, on l'Ophelia va arribar amb vents sostinguts de 113 km/h. Durant les últimes hores s'hi han registrat pluges torrencials i inundacions a causa de la pluja i la maror ciclònica.

 

 

Els efectes no es limiten a Carolina del Nord, perquè l'abast d'aquest sistema tropical és molt gran, com es pot deduir de les imatges de satèl·lit.

 

De fet, els avisos meteorològics per tempesta tropical afecten 8 milions de persones, des de Carolina del Sud fins a Nova York. El matí de diumenge, l'Ophelia era una depressió tropical que avançava en direcció nord-est, cap a Nova Jersey.

 


La pluja observada en 24 hores arriba a màxims d'entre 150 i 200 mm, fins i tot localment una mica més, segons es pot comprovar al portal del Servei Meteorològic Nacional (NWS).

(NWS)


D'altra banda, la maror cliclònica ja ha inundat algunes poblacions costaneres, com ara Ocean City o Ventnor City, a l'estat de Nova Jersey, com podeu veure en el vídeo de la part superior de la notícia.


Altres imatges arriben per xarxes socials des de tot aquest tram de la costa atlàntica nord-americana, que també compren estats com Virgínia, Maryland, Delaware o Nova York.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut