La temperatura començarà a baixar aquest diumenge, amb nous ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge serà l'últim dia de calorada. La temperatura començarà a baixar a molts indrets, però encara hi ha un avís per temperatures extremes a la costa. Al mateix temps, seguirem amb inestabilitat que es traduirà en nous ruixats. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat també l'avís per tempestes intenses.

Borredà (Carles Guirao)

Núvols en trànsit i noves tempestes

La matinada i el matí estaran marcats pel trànsit de núvols de sud-oest a nord-est, amb possibilitat d'alguns xàfecs molt dispersos de baixa intensitat, més probables a la meitat sud, i d'alguna ventada moderada.

Durant la tarda, es reactivaran les nuvolades de calor i les tempestes puntualment fortes, acompanyades de calamarsa o pedra, principalment al Pirineu i al Prepirineu i a l'extrem nord-est. El màxim nivell d'avís és a l'Alt Empordà i la Garrotxa. També se n'esperen, mes disperses, cap als Ports o punts del prelitoral.

Calor de baixa

Començarem a deixar enrere un període de forta calor sostinguda que ha deixat alguns rècords més durant les últimes hores.

Cal matisar, però, que el dia ha començat amb un ascens de la temperatura cap a la Costa Daurada i la Central, on està activat l'avís per calor.

 

La baixada de la temperatura diürna es començarà a notar a bona part de l'interior i al Pirineu. Serà dilluns quan notarem de manera més clara i generalitzada la baixada de la temperatura mínima i màxima.

Evolució de la Tº per a diumenge a les 16 hores(TVC)

I dilluns...

La temperatura anirà baixant, de manera que es normalitzarà o, fins i tot, quedarà per sota del normal durant els dies següents. El temps continuarà molt insegur, amb tempestes localment fortes que poden afectar, de manera irregular, diverses comarques. Continua en actiu l'avís per intensitat de pluja.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut