La tardor arrenca amb risc d'aiguats durant el vespre i la matinada

La pluja nocturna pot afectar les celebracions de les festes de Santa Tecla i la Mercè

Alberto AlcántaraActualitzat

Canvi de temps important aquest divendres, coincidint amb l'entrada de la tardor. El vespre i la matinada portaran un episodi de pluges localment abundants i intenses. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per intensitat i acumulació de pluja en diverses comarques, especialment entre el Garraf i el Maresme, on es poden acumular més de 100 mm en 24 hores. Protecció Civil ha posat en alerta el pla Inuncat.


 

 

Del sol a les pluges abundants

Durant bona part de divendres no plourà. De fet, les pluges més generals i intenses arribaran a última hora del dia. A partir de mig matí ja poden descarregar alguns ruixats cap al litoral o prelitoral sud, i al llarg de la tarda n'esperem més a altres punts d'interior, sempre de manera molt irregular i més probables al prelitoral. Ara bé, les pluges més abundants cauran a partir del vespre i nit al Pirineu i Prepirineu, sobretot al vessant sud. S'esperen pluges superiors als 40 mm en algunes capçaleres dels rius del Pirineu.
 

Compte durant la nit

Durant la matinada de dissabte, les pluges es desplaçaran cap a la costa, des de la Costa Brava fins a la Costa Daurada. Aquestes pluges seran molt abundants i localment intenses. Per a aquest tram de la nit i la matinada, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per intensitat i acumulació de pluja a la façana litoral. Cal extremar la precaució amb les rieres i zones inundables davant del risc de quantitats importants de precipitació en poca estona. També si esteu de celebració per les festes de la Mercè o Santa Tecla.

 

 

Temperatures sense canvis

Poc variaran les temperatures respecte a les de dijous en general. Les temperatures màximes pujaran a les comarques de Girona entre dos i quatre graus, per efecte del vent de sud. De fet, els sectors més càlids del país se situaran al pla de Lleida i a l'Empordà, amb valors que rondaran els 28 ºC.

A primera hora, els valors han baixat cap al litoral i prelitoral central i nord, mentre que han pujat respecte d'ahir cap al Pirineu occidental. Aquí podeu seguir els registres de la jornada.

I el cap de setmana...

Començarà amb pluja abundant, i localment intensa, a la meitat est del país. Unes pluges que, tal com mostra el model de precipitacions, marxaran mar endins amb molta rapidesa. Durant el migdia farà sol i els ruixats reapareixeran a la tarda. Una altra línia de pluges travessarà el país a darrera hora de la tarda i marxarà cap al mar diumenge a primera hora del dia. Un cop passi, tindrem més sol i, novament, alguns xàfecs de tarda molt més dispersos.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut