La sequera extrema afecta més de 2 milions de persones a Kènia

RedaccióActualitzat

Una forta sequera està arrasant el nord de Kènia, on més de 2,1 milions de persones s'enfronten a l'escassetat d'aliments i a la mort del bestiar per manca d'aigua i menjar.  Abans de finals d'any, la xifra d'afectats podria augmentar fins als dos milions i mig.

Sequera al comtat d'Isiolo, Kènia(Reuters)

Més de 20 comtats de Kènia es veuen afectats per diferents graus de sequera. Des del setembre, gran part del nord del país ha rebut menys del 30 per cent de les precipitacions normals. El poble de Kula Mawe, al comtat d'Isiolo, és un dels més castigats.

L'aigua domèstica dels habitants, inclosa l'aigua potable diària per al bestiar, passa ara a través d'un punt d'aigua potable centralitzat. Amb l'assecament de l'aigua superficial, l'aigua per a aquest punt prové d'una instal·lació de captació d'aigua subterrània, que s'extrau mitjançant un generador i es distribueix per canonades.

Punt de subministrament d'aigua al comtat d'Isiolo, Kènia (Reuters)

La sequera extrema ha fet que gairebé no hi creixi herba. Han mort un gran nombre de cabres i vaques, font de vida d'un poble de pastors, que depenen majoritàriament del bestiar i no dels cultius.

 

En l'actualitat, l'Agència de Gestió de la Sequera d'aquest país africà coordina els esforços per transferir aigua d'altres zones, augmentar l'ús de les instal·lacions d'extracció d'aigua dels pous i proporcionar assistència alimentària a la població.

Pou d'aigua al comtat d'Isiolo, Kènia (Reuters)

Al mateix temps, s'ofereix aigua a escoles locals o institucions mèdiques, però aquestes mesures encara no són suficients per satisfer les necessitats més urgents.

 

Si a finals d'any no hi ha pluges, serà la tercera temporada de pluges amb dèficit consecutiva des del desembre del 2020. L'anterior va ser tres anys abans, quan els cicles habituals de sequera en aquesta zona són de cinc a set anys. Amb aquest poc tems, les pastures i les fonts d'aigua no es poden regenerar completament.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut