La pols sahariana envaeix Cuba i Centreamèrica

La pols sahariana més densa en 50 anys a Cuba
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Que la pols sahariana arribi a casa nostra és relativament normal quan s'acosta una pertorbació amb una clara entrada de vents del sud. En canvi, no és gens habitual que la pols sahariana arribi a Cuba amb tanta densitat. És l'arribada de pols sahariana més densa en mig segle, segons afirmen meteoròlegs locals.

Imatge de satèl·lit de la pols sahariana a Cuba (NASA)

Un gran plomatge de pols sahariana ha tenyit de color terròs el cel blau de Cuba i ha provocat una caiguda de la qualitat de l'aire fins al punt que les autoritats fessin advertències a la població per la baixa qualitat de l'aire. Des del dia 6 de juny, els plomalls de pols sahariana penetren dins de l'oceà Atlàntic pel sud de les Canàries. Però ha estat a partir del dia 16 quan els vents han mogut en massa la pols cap al Carib. El dia 22 va arribar a Puerto Rico i a la República Dominicana, el dia 23 va arribar a Cuba i, ahir, a Mèxic, Belize i Nicaragua. En 6 dies ha recorregut els 6.000 km que hi ha de distància entre Àfrica i el Carib.

Des del punt de vista de la salut, la pols sahariana afecta les persones amb asma, comenta Francisco Durán, director epidemiològic del Ministeri de Salut, i poden presentar símptomes respiratoris.

En aquesta imatge s'observa l'alta densitat de pols sahariana a Cuba i el camí que ha seguit des de l'origen, al cor d'Àfrica.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut