La pluja es retira pel sud per la Diada, però el vent es queda

RedaccióActualitzat

Tenim al davant una Diada de temps més tranquil que no pas el de dimarts, perquè la pertorbació es retira cap al nord d'Àfrica. Tot i això, encara quedaran unes hores amb risc de pluja. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per intensitat de pluja. També hi ha avisos per vent i estat de la mar.

Pluja en retirada

A mesura que avanci el matí, els ruixats aniran minvant i quedaran concentrats cap a l'extrem sud. A més a més, es mantindrà tapat al vessant nord del Pirineu, amb risc de precipitacions residuals. La cota de neu pujarà per damunt dels 2.400 metres.  

La tarda es preveu variable, amb obertura de grans clarianes generals i més estones de sol però, núvols més compactes a l'extrem sud i al vessant nord del Pirineu. En el cas de les Terres de l'Ebre, encara podran caure ruixats fins al vespre. Poden ser localment forts i abundants.

Gregalada

S'imposarà el vent de nord-est moderat i amb cops forts a la costa i al prelitoral. Encara pròxims als 90 o 100 km/h però, en clara disminució a la tarda.

Temperatures en ascens

Després de la davallada de dimarts, les temperatures tendiran a recuperar-se, tant les mínimes com les màximes. Les mínimes pujaran més cap al nord-oest, mentre que les màximes es dispararan més cap a les comarques de Girona i el prelitoral i litoral central. Ens acostarem als 28-29 ºC a ponent i als 25-27 ºC a molts indrets del país.

I dijous...

Temps més anticiclònic, amb domini del sol i amb temperatures novament en ascens.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut