La nova setmana comença amb cel ennuvolat i algunes pluges

Encetem la setmana amb una jornada de transició, de núvols abundants i possibilitat d'algunes pluges. Per si de cas, dueu el paraigua a la bossa.

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Hi ha dos centres d'acció oposats lluitant per imposar la seva hegemonia: l'anticicló, centrat als països de l'est d'Europa, i la borrasca Atlàntica, situada a l'oest d'Irlanda. De moment, a casa nostra s'imposen els vents humits i l'ambient rúfol.

Núvols i algunes pluges

La nuvolositat abundant serà la característica predominant de la jornada. De pluges, se n'esperem poc abundants en general, repartides per la façana litoral i prelitoral al matí, sobretot al matí. També poden endinsar-se algunes precipitacions cap a l'interior, en principi amb quantitats minses.

Poc fred

La cobertura de núvols farà que les temperatures mínimes siguin similars a les de diumenge a bona part del país. Seran més baixes cap al nord-oest, on la nit haurà sigut més serena. Les màximes quedaran una mica més curtes per la nuvolositat, però tot i això encara veurem valors al voltant dels 20 ºC.

I els pròxims dies...

De mica en mica, el duel entre la borrasca i l'anticicló es decantarà cap a les baixes pressions. Però en aquest cas, sembla que la pertorbació portaria vent de ponent, poca pluja i ambient reescalfat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut