La neu torna al Pirineu a mitjans de juny

Néstor GómezActualitzat

No és una imatge gens excepcional, però sí curiosa i simpàtica, tornar a veure neu a la muntanya quan anem de cara a l'estiu. Serà una neu efímera, de curta durada, però benvinguda sigui.

Una massa d'aire fred ha envaït el país. Tot i així, el centre de la pertorbació és lluny de casa nostra, cap a Aquitània. Avui és un d'aquells dies estranys en què les temperatures mínimes s'assoliran a darrera hora de la jornada, sobretot a alta muntanya. Per exemple, l'estació de la Bonaigua (2.300 m) a mitjanit tenia 0 ºC i cap a les 10 del matí en teniu -1 ºC i la temperatura continuarà baixant al llarg del dia.

Aquesta baixada de les temperatures, juntament amb les precipitacions esperades, fa que la neu hagi tornat al Pirineu. La neu ha baixat fins als 1.700 metres, si bé ha agafat cap als 2.000 m durant el matí. S'espera que a la tarda la cota de neu baixi una mica més d'alçada, amb gruixos de neu modestos.

Aquí teniu un recull d'imatges de la neu al Pirineu i, a més, mireu com neva a través de les càmeres de muntanya de TV3.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut