La neu cobreix els cotxes a l'illa grega de Samotràcia, un fet gens habitual

Néstor GómezActualitzat

El cap de setmana ens ha deixat una de les imatges més impactants a Europa amb la neu com a protagonista. Així es va llevar dissabte l'illa de Samotràcia, a l'extrem nord del mar Egeu i a prop del mar de Màrmara.

La neu va arribar fins a la mateixa platja i fins a les mateixes embarcacions amarrades al port. A vista aèria, la nevada és impressionant amb tot el vessant de muntanya cobert de blanc de dalt a baix. Algunes poblacions de l'illa van quedar soterrades sota metres de neu a causa del vent que acompanyava la nevada.

 

Carrers empedrats, cases i carreteres van desaparèixer sota un mantell de neu mentre els Bombers i les autoritats locals s'afanyaven a treure la neu, sobretot, per accedir a cases on calia fer primers auxilis. L'alcalde de l'illa va afirmar als mitjans de comunicació locals que es tractava de la nevada més important dels darrers 15 anys.

 

El front fred que va travessar Grècia abans del cap de setmana passat va ser el responsable de la caiguda de les temperatures, dels forts vents i de les pluges intenses que van provocar alguns desbordaments de rius en algunes regions. Si bé ara l'ambient és més temperat i suau, cap a finals de setmana s'espera una altra irrupció d'aire fred amb noves nevades.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut