La neu arribarà a les muntanyes del litoral

Una bossa d'aire fred durà la neu més enllà del Pirineu, cap a la Catalunya Central i al litoral, a cotes de 400 metres. Meteocat té activat l'avís de neu a 34 comarques

Néstor GómezActualitzat

Després d'un dimarts de pausa, torna la inestabilitat. Un petit embossament d'aire s'ha despenjat del Regne Unit i avui estarà sobre Catalunya. Si l'aire fred porta inestabilitat, el vent que bufarà de mar cap a terra serà l'encarregat d'aportar humitat. El resultat final serà de neu a partir dels 400 metres. Meteocat té activat l'avís de neu a 34 comarques: Pirineu, Catalunya Central i prelitoral i litoral de Barcelona.

Dia esbojarrat, amb sol i neu

Matí de sol a les comarques de Tarragona i les de Lleida, i tarda variable o amb cel més tapat a la costa. En canvi, a les comarques de Girona i de Barcelona, el cel s'anirà tapant durant el matí. Les primeres precipitacions seran febles i arribaran de bon matí a punts de la costa central i cap al Berguedà, Osona, el Ripollès i la Garrotxa, amb neu per sobre dels 500 metres. Durant la tarda les precipitacions s'intensificaran i la nevada guanyarà extensió. La neu arribarà a tota la Cerdanya i Ripollès i gairebé tot l'Alt Urgell. Nevarà al nord del Solsonès, el Lluçanès, al nord del Moianès i arribarà a l'altiplà de la Segarra. Al Berguedà, per sota de Berga, serà testimonial. A Osona i a la Garrotxa, sobretot al Cabrerès i al Collsacabra. A Olot hi pot nevar, mentre que a Vic costarà que hi arribi la neu. Entre les 13.00 i les 15.00 pot nevar al Pla de l'Estany i al nord de l'Alt Empordà. Poden caure flocs de neu a la ciutat de Girona. Fora d'aquestes zones, pot nevar cap a Prades, la Serra de Miralles, Montserrat, Sant Llorenç del Munt, el Montseny i l'Albera. També és possible que es vegi nevar una mica a les muntanyes del litoral per sobre dels 300 metres o 400 metres, com per exemple al Massís del Garraf, Collserola i la Serralada de Marina.

Temperatures avall

Les temperatures baixaran per dues raons: les mínimes, a causa del cel serè de la nit, i les màximes, per la nuvolositat present a partir de mig matí i per l'arribada de la bossa freda. El nucli més fred de l'embossament passarà a la tarda i se sentirà a les cotes mitjanes i altes del Pirineu, sobretot el de Girona.

I dijous...

Canvi d'aires amb entrada de vent del sud, preludi de l'arribada d'un sistema frontal de cara a divendres. Dijous serà un dia variable.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut