Oceà Àrtic gelat

La màxima extensió anual de gel a l'Àrtic és la setena més petita en 43 anys

La superfície de gel marí es fa cada dècada que passa més petita

A la sortida de l'hivern coincideix amb la màxima extensió o superfície del gel marí a l'Àrtic. Enguany, segons el Centre Nacional de Dades de Gel i Neu (NSIDC), el dia 21 de març es va arribar a la màxima extensió anual de gel marí a l'Àrtic, i cal dir que va ser la setena superfície més petita en 43 anys.

El 21 de març es va arribar a una màxima extensió de 14,77 milions de quilòmetres quadrats, cosa que equivaldria a una vegada i mitja la superfície d'Europa, i iguala la data del 2007. Tot i que sembla molt gran, que ho és, s'ha quedat 870.000 km² per sota de la mitjana de les màximes superfícies entre el 1981 i el 2020. Falta una superfície de gel respecte a la mitjana que equivaldria a l'extensió de tot Espanya, més Itàlia i Portugal.

La data del màxim anual, el 21 de març, s'ha donat nou dies més tard de la data mitjana entre el 1981 i el 2010, que correspon al 12 de març.

Es manté la tendència a la baixa de l'extensió de gel. De fet, les deu extensions màximes de gel anual més petites s'han registrat durant aquest segle, i cal destacar el 2017 amb 14,41 milions de km².

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut