La marmota Phil es posa d'acord amb la Candelera que l'hivern s'allarga

La marmota Phil i la Candelera coincideixen, el fred persistirà

Néstor GómezActualitzat

Avui és una data assenyalada per als amants de la meteorologia, sobretot per als amants dels aspectes més lligats a la cultura popular i a les tradicions: el dia de la Candelera, i també el famós Dia de la Marmota a Pennsilvània, una jornada en què es fa un pronòstic a mitjà termini per saber si l'hivern ha de continuar. A casa ho tenim clar, coincideix la previsió popular de la Candelera amb una onada de fred que s'acosta, i aquí en teniu tota la informació ampliada, i fins i tot la neu podria arribar fins a la platja.

Què pronostica la famosa marmota Phil?

Sis setmanes més d'hivern, la marmota de Pennsilvània s'ha vist l'ombra

Fa 145 anys del primer pronòstic meteorològic de la marmota. Cada 2 de febrer una munió de gent es troba a la població de Punxsutawney per celebrar el Groundhog Day. El pronòstic de la marmota es va popularitzar amb la comèdia romàntica de la pel·lícula del 1993 "Atrapat en el temps" ("Groundhog Day"), protagonitzada per Bill Murray i Andie MacDowell.

 

El fred segueix ben viu a primera hora del matí a Catalunya

A l'espera de l'onada de fred de la setmana que ve, fa molt fred a les valls del Pirineu i a les fondalades de les planes interiors. Avui la mínima més baixa del país ha caigut als -10 ºC a Das i Isòvol. Tret del litoral l'ambient persisteix fred, mireu les dades del mapa de temperatures mínimes d'avui.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut