L'Índia i Bangla Desh, en alerta per l'embat del cicló Amphan

Actualitzat

Aquesta tarda, l'Amphan entrarà a terra ferma a l'Índia, molt a prop de Bangla Desh, després de recórrer les aigües del golf de Bengala.

S'estima que és el pitjor cicló que afecta la regió durant aquest segle, amb un impacte directe sobre la costa est de l'Índia i Bangla Desh, on ja s'han evacuat centenars de milers de persones davant la possibilitat de pluges torrencials i vents de fins a 185 km/h. Les evacuacions continuen i seran milions les persones mobilitzades per deixar casa seva. Una evacuació massiva que s'intenta fer seguint les mesures de distanciament social que exigeix la Covid-19.

La pujada del nivel del mar associada a la baixa pressió, les onades i la pluja podrien inundar extenses zones agrícoles i habitades. Es tracta, així, doncs, d'una amenaça de primer ordre per a aquestes regions.

Imatges de satèl·lit de l'Amphan i traçat (CIMSS)

El cicló tocarà terra amb categoria 2, amb vents superiors als 175 km/h. Una potència que ha disminuït les darreres hores. De fet, dimarts va arribar a categoria 5, el màxim nivell, amb vents sostinguts superiors als 250 km/h, i encara ahir superava els 200 km/h, amb categoria 4. L'Amphan és el primer supercicló al golf de Bengala des del cicló Odisha, l'any 1999, amb vents que van arribar als 260 km/h.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut