La gran calorada se'n va i els ruixats es queden

La gran calorada que des de finals de juny ens ha acompanyat marxa definitivament, però de calor, en farà. Paraigua a la vora pel sol imponent del matí i els ruixat de la tarda

Néstor GómezActualitzat

La massa d'aire tan càlid que ens ha acompanyat durant l'últim mes, amb onades de calor incloses, es retira. Les temperatures a 850 hPa baixaran dels 20 ºC i es recuperaran valors més normals per aquestes dates. Nou dia de tempestes.

Del sol als ruixats

Aquest serà el viatge que farà cada dia el temps. Els ruixats intensos i les tempestes de la matinada de les comarques de Girona i Barcelona marxaran i el matí serà molt assolellat. La inestabilitat s'albirarà a mig matí sobre les muntanyes, quan creixeran els primers cúmuls testimonials i inofensius. Aquests núvols creixeran amb força i descarregaran ruixats i tempestes al Pirineu, sobretot al gironí i comarques properes. L'espetec d'aigua pot ser puntualment intens, amb tempesta i acompanyat de calamarsa. Allà on descarregui la pluja, hi haurà temperatura i refrescarà.

Calor canicular

La calor continuarà ben viva, però allunyada dels valors més extrems dels darrers dies de 38 i 39 ºC. Les màximes més altes rondaran els 36 ºC a les comarques de l'interior, en especial, a la plana de Lleida. La tendència al descens de les temperatures persistirà durant els següents dies, fins arribar al cap de setmana, en què la calor serà més agradable i sense xafogor, tant de dia com de nit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut