La gota freda es desplaça cap al centre peninsular

L'oest de Castella-la Manxa, el sud i de Madrid i Andalusia seran les zones amb més risc

Alberto AlcántaraActualitzat

La gota freda o DANA que ha afectat aquests últims dies el País Valencià, les Illes Balears i Múrcia, tendirà a desdibuixar-se durant les pròximes hores sobre el centre peninsular. De tota manera, encara queden unes hores de risc d'aiguats. La nit ha estat especialment complicada en punts de Màlaga i Granada. L'episodi de pluja ha deixat 5 morts.

 

Alguns dels registres més destacats d'aquesta nit són els 67 mm a Archidona o els 59 mm a Alhaurín de la Torre (Màlaga), amb dades de Meteoclimatic.

 

 

De la xarxa de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) destaquen els 112 mm de Coín, els 81 mm d'Alpandeire i els 45 de Vélez-Málaga, totes estacions de la província de Màlaga.

El pronòstic indica més pluja a Andalusia, l'oest de Castella-la Manxa i el sud de Madrid. Aquest és el mapa de pluja prevista pel model WRF en 24 hores per a dissabte.

 

L'AEMET manté els avisos activats en moltes províncies, algunes amb risc de segon nivell (taronja):

 

 

 

Cap al País Valencià, la situació tendirà a normalitzar-se, tot i que encara hi ha risc de tempestes localment intenses, com les que aquesta nit han deixat quantitats d'entre 20 i 30 mm en poca estona. Però ja no s'esperen les quantitats històriques dels últims tres dies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut