La glacera alpina de Turtmann es trenca en dos

Alberto AlcántaraActualitzat

Dijous passat es va desprendre un fragment de la part inferior de la glacera de Turtmann, situada al cantó de Valais, a Suïssa. El trencament es va produir a uns 2.650 metres d'altitud, en una zona de la glacera que s'ha anat aprimant amb el pas dels anys i on aquests últims dies s'hi registren temperatures molt altes.

Dies abans ja s'havien registrat petites allaus que anunciaven el risc del trencament. Segons el servei meteorològic suís, MétéoSuisse, no es pot obviar que, fins ara, el 2020 és l'any més calorós mai registrat fins ara, tot i que la primera onada de calor no va arribar fins a finals de juliol. La regressió de les glaceres és un símptoma molt alarmant associat a l'escalfament global.
 

La glacera de Turtmann (Tourtemagne en francès) està situada als Alps Penins i té una longitud de 5 quilòmetres. L'any 1973 tenia una superfície de gairebé 6 quilòmetres.
 

 

Normalitat a Courmayeur

Mentrestant, a la zona de Courmayeur, a la vall d'Aosta, torna la normalitat després de l'evacuació de desenes de persones pel risc de despreniment de la glacera de Planpincieux.
 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut