L'Smartflower POP instal·lat a l'escola De La Salle Lipa (APTN)
L'Smartflower POP instal·lat a l'escola De La Salle Lipa (APTN)

La flor solar fotovoltaica arriba a les Filipines

Alberto AlcántaraActualitzat

Les Filipines són un país que encara depèn en gran mesura dels combustibles fòssils per a la producció d'energia, però està desenvolupant un Programa Nacional d'Energies Renovables per evolucionar cap a una energia més ecològica. Un dels sistemes que comencen a utilitzar és l'Smartflower POP, una enginyosa eina per produir energia solar.

Es tracta d'un sistema de plaques solars portàtils amb un disseny inspirat en els gira-sols, i que és capaç de produir un 40% més d'energia que els sistemes fixos. Així ho afirma Smartflower Pacific, la companyia que l'ha portat al país asiàtic.  

Cada unitat té 12 pètals de panells solars, amb una superfície de 59 metres quadrats, connectats a un sistema que persegueix els raigs de llum des de l'albada fins al vespre. D'aquesta manera aprofita la màxima exposició al sol. Segons els fabricants, la flor artificial genera al voltant de 3.400 a 6.200 kWh l'any en funció de la regió.

Aquestes unitats estan programades per treballar de forma autònoma a partir de la configuració inicial. El sistema s'obre amb el primer raig de llum. Els pètals es van desplegant i es tanquen sols quan detecten que el sol ha marxat. En el moment del tancament, els pètals s'autonetegen. Quan hi ha pluja o fort vent, el sistema es tanca automàticament per evitar qualsevol dany als pètals.

La primera unitat de Smartflower POP s'ha instal·lat a l'escola De La Salle Lipa, situada a 1 hora de distància de Manila, a la província de Batangas. L'aparell té un preu de venda d'uns 17.800 dòlars en aquell país.

Aquest invent austríac també es comercialitza a Espanya. L'aparell es va poder veure en l'última edició de la fira Expoelèctric, celebrada la tardor passada a Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut