La depressió tropical Hermine injecta grans pluges a les illes Canàries

Alberto AlcántaraActualitzat

La depressió tropical Hermine està alimentant pluges molt abundants a les illes Canàries. És un dels atípics sistemes tropicals que estem veient aquesta temporada a la zona de l'Atlàntic.

Es va formar davant de la costa de Mauritània, ha arribat a ser una tempesta tropical i el matí de diumenge s'havia degradat a depressió tropical. Tot i que el nucli de la pertorbació queda molt lluny de les Canàries, està influenciant les condicions meteorològiques en l'arxipèlag.

Imatge de satèl·lit de la depressió tropical Hermine (NHC)

Aquest és el gràfic que dibuixa la trajectòria passada i la prevista, segons els càlculs de Tropical Storm Risk. Veiem com està previst que la pertorbació giri cap a l'oest durant les pròximes hores.

Trajectòria prevista per a l'Hermine (Tropical Storm Risk)

Davant d'aquesta situació meteorològica, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emès un avís especial per a les illes Canàries. S'hi esperen precipitacions generalitzades, intenses i persistents, acompanyades de tempesta, més importants diumenge i menys dilluns.

L'AEMET calcula pluges de fins a 30 mm en 1 hora i acumulacions de fins a 100 mm en 12 hores. Seran precipitacions excepcionalment persistents als vessants orientals de les illes de La Palma i El Hierro, on es podrien arribar a acumular 180 mm en 12 hores, així com a Gran Canària, amb fins a 120 mm en 12 hores. A a Lanzarote i Fuerteventura s'esperen precipitacions menors.

També es contempla que la pluja molt abundant pugui provocar inundacions sobtades i esllavissades de terra. Pel que fa al vent, bufarà amb cops molt forts a l'illa de La Palma.

 

L'AEMET ja ha comunicat alguns rècords de pluja en un sol dia per a un mes de setembre, registrats dissabte:
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut