La contaminació "fa petar" els mesuradors a Nova Delhi

La capital de l'Índia viu el pitjor i més primerenc episodi de contaminació dels últims 20 anys
Francesc Mauri Actualitzat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La contaminació a moltes zones de l'Índia fa dies que és elevada. En el cas de Nova Delhi, una de les ciutats més contaminades del món, els valors són esfereïdors. De fet, els mesuradors d'algunes estacions de control han arribat al màxim de la capacitat de mesura, que són 999 micrograms per metre cúbic. Perquè ens en fem una idea, avui, molts punts de Catalunya es mouen al voltant de 25 i l'OMS recomana no passar de 50 micrograms per metre cúbic. Les partícules, entre altres elements, són les que mostren els valors més elevats.

Els carrers estan embolcallats per un boirum gris i pesant, una combinació de fum de la crema de residus de granja en els estats circumdants, focs artificials des del festival hindú de Diwali, la pols de les obres de construcció i les emissions dels vehicles.

Amb aquests nivells és altament probable tenir qualsevol afecció respiratòria o molèsties oculars. No cal dir que, exposicions freqüents i dilatades en el temps, ens condemnaran a malalties greus.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut