La central solar més gran d'Europa vista des d'un satèl·lit

La planta fotovoltaica de Núñez de Balboa d'Usagre, Badajoz, és visible des de l'espai

Néstor GómezActualitzat

Aquí teniu una imatge comparativa del 19 de març de 2019, a la part inferior, i la següent, feta el 2 de febrer del 2020, a la superior, del satèl·lit Landsat 8. S'observa perfectament el canvi de l'ús del sol, amb les plaques solars que cobreixen gairebé 1.000 hectàrees de superfície.

A finals del 2019, l'empresa Iberdrola va completar la planta fotovoltaica més gran d'Europa, amb més d'un milió de plaques solars situades a Usagre, a la província de Badajoz. Aquesta immensa planta de generació d'electricitat és capaç de produir 500 megawats per subministrar energia a 250.000 persones a l'any. S'espera quen d'aquí poques setmanes comenci a funcionar i deixaran d'emetre's 215.000 tones de CO2 a l'atmosfera a l'any.

 

Aquesta central forma part del pla d'Iberdrola d'augmentar l'energia neta a Espanya. Entre els diferents projectes, la companyia espera arribar als 10.000 megawats d'energia solar i eòlica el 2030.

Sense cap mena de dubte, aquesta és una gran aposta per a la sostenibilitat del planeta i per virar cap a la transició energètica. Però nosaltres, com a persones, tenim molt a dir i no hem de deixar que les energies renovables estiguin només en mans de les gran companyies elèctriques. Tot el que puguem generar nosaltres a casa nostra, fem-ho, apostem per l'autoconsum i per reduir al màxim possible el subministrament exterior.

 

Anar al contingut