La calor extrema a Austràlia fa caure els ratpenats dels arbres

Gemma PuigActualitzat

Amb l'onada de calor que està afectant Austràlia, les autoritats han advertit els ciutadans que no facin exercici a l'aire lliure i que beguin molta aigua. 
S'espera que encara els pròxims dies continuaran aquestes temperatures extremes. 

 

Segons Dean Sgarbossa, meteoròleg  de l'Oficina de Meteorologia de la zona : "És una onada de calor important, ja que esperem que caiguin diversos registres en aquestes àrees, tant per a temperatures mínimes com màximes."

Port Augusta, a Austràlia Meridional, va arribar als 48,9 ºC, un màxim històric, ja que els registres van començar el 1962. També a Tarcoola es va arribar als 49 ºC el valor més alt des del 1903, quan van començar els registres.

La temperatura màxima més alta a Austràlia va ser de 50,7 ºC a Oodnadatta el gener del 1960. 

Les temperatures extremes i l'any de sequera que porten no ajuden gens l'agricultura. Austràlia és el quart exportador de blat al món, i la producció ha estat la mínima en els últims 10 anys. A finals de l'any passant també els incendis van afectar la costa nord-est. 

La calor esta afectant també les competicions esportives: a Melbourne, els jugadors de l'Open d'Austràlia tindran 10 minuts de descans més, i a Adelaide els organitzadors del Tour Down Under de ciclisme van anunciar que escurçaven la segona etapa a causa de la calor extrema. 

La calor extrema també ha portat efectes més curiosos a Adelaide, on els ratpenats cauen dels arbres als Parklands. Les autoritats alerten que no s'ha de tenir contacte amb aquests animals, perquè poden transmetre malalties greus per a les persones.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut