La borrasca Elpis deixa Atenes sota la neu i amb el fred més viu en 50 anys

Néstor GómezActualitzat

Grècia es troba sota intenses nevades des del cap de setmana passat per l'arribada d'una potent pertorbació, anomenada Elpis. És el segon front fred que colpeja el país en set dies i Atenes viu l'hivern més fred des de fa més de 50 anys.

La borrasca Elpis ha dut un temporal de neu a Grècia que ha afectat el nord del país, però que també ha afectat de manera directa la regió d'Àtica, on es troba Atenes. La ciutat ha quedat colgada de neu amb gruixos que han arribat als 40 cm a un 200 metres i, fins i tot ha arribat a les mateixes platges. Una imatge ben curiosa en veure els para-sols carregats de neu i la sorra ben blanca només deixant lliure de neu on les onades mullen la sorra. També és curiosa, però no excepcional, veure el temple del Partenó de l'Acròpolis d'Atenes cobert de neu.

 

Els problemes causats per la neu a la capital grega han estat nombrosos. S'estima que durant la nit s'han retirat més de 1.800 vehicles de l'autopista de circumval·lació d'Atenes i encara aquest matí hi quedaven més de 1.000 vehicles atrapats. També hi ha hagut talls en el subministrament elèctric pels arbres caiguts sobre les línies elèctriques. Avui han tancat les escoles, els bancs, l'administració pública i les botigues, excepte les de primera necessitat, farmàcies i benzineres.

 

El ministre de Protecció Civil i Canvi Climàtic de Grècia, Christos Stylianides, va dir que l'Estat devia disculpes als molts conductors que van quedar encallats durant hores als carrers nevats, en alguns casos més de 20 hores atrapats a la neu.

Costas Lagouvardos, director d'investigació de l'Observatori Nacional d'Atenes, afirma que la capital no havia vist hiverns com aquest des de 1968. La neu va caure de manera inusual a diverses illes del mar Egeu, va aïllar alguns pobles de muntanya a Andros, Naxos i Tinos i va cobrir les platges de Míkonos, un indret turístic de primera magnitud a l'estiu.

El Servei Meteorològic Nacional espera que les nevades comencin a remetre aquesta mateixa tarda a gran part del país, si bé les temperatures continuaran gèlides uns quants dies més. Elpis anirà dimecres cap a Turquia i s'espera un temps més tranquil pel que resta de setmana.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut