La borrasca Ciara posa en alerta Europa

Centenars de milers de llars europees sense llum per les ventades

Néstor GómezActualitzat

Ciara és el nom de la gran pertorbació que afecta gairebé tot el continent europeu. Tot i que els nuclis de les borrasques estan situats entre Islàndia i el cap Nord, a Noruega, el seu radi d'acció escombra Europa.

Avui és el dia en el qual els avisos meteorològics tenen un abast més gran en nombre de països. Un total de 29 països tenen alertes activades. Destaquem en avís vermell:

  • Per vent: Àustria, Suïssa, República Xeca, Alemanya, Polònia, Eslovènia i Eslovàquia
  • Per mala mar: Dinamarca i Noruega
  • Per tempestes: Alemanya
Mapa d'avisos meteorològics per dilluns (Meteoalarm)

Dimarts persistirà el mal temps al centre i al nord d'Europa, mentre que millorarà en els països mediterranis. 26 països tenen activats avisos meteorològics per mal temps.

Efectes del temporal

  • Al Regne Unit, el fort vent va arribar a cops de 145 km/h. Durant la tarda d'ahir, unes 100.000 llars van estar sense subministrament elèctric, els parcs de Londres van tancar les portes per evitar incidents i alguns esdeveniments esportius es van anul·lar. Aquest matí 20.000 famílies encara no tenien llum.
  • A Alemanya, el vent va fer cancel·lar ahir 100 vols a l'aeroport de Frankfurt i 80 al de Munic. Ja dissabte es va cancel·lar la Copa del Món de salts d'esquí a Willingen, a l'oest del país, pel fort vent. Avui s'espera el dia fort del temporal, i davant d'aquesta previsió, amb ventades de 130 km/h, les autoritats de Colònia han tancat 260 escoles públiques i 226 llars d'infants.
  • A França, unes 130.000 famílie es trobaven aquest matí sense electricitat per afectacions del vent en la xarxa de subministrament i s'espera que avui quedi resolta la incidència. Avui, 32 departaments estan en alerta per vent o inundacions, segons informa Météo France.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut