La borrasca Amelie ens porta poca pluja, una mica de neu i vents de més de 100 km/h

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest matí de diumenge ha resultat mogut, amb el pas d'un front i l'entrada de vent, tot derivat d'una borrasca batejada amb el nom d'Amelie, que ha travessat França i ha provocat un important temporal marítim a l'Atlàntic. Els forts vents han acabat arribant també a les Balears, on ha mort una persona a causa de la caiguda d'una palmera al Parc de la Mar de Palma.
 

Ventada important

Els cops de vent han estat molt significatius. De fet, cal recordar que el Servei Meteorològic de Catalunya manté actius els avisos, i Protecció Civil ha activat l'alerta del pla VENTCAT. Aquest és el mapa de cops de vent registrats fins a les 15.00, amb uns quants registres de més de 100 km/h.
 

 

Aquestes ventades han provocat algunes incidències per caiguda d'arbres, tanques, tendalls o teulades aixecades:

 

 

Encara ens queden unes quantes hores de vent, per tant, no s'ha d'abaixar la guàrdia:

 

Pluja poc abundant en general

El front ens ha portat una mica de pluja, però no gaire. Ha passat a molta velocitat. Aquí teniu un mapa amb alguns dels registres fins al migdia. Els més destacats amb voltat els 20 mm al terç nord, amb un màxim de 35 mm al Port del Comte:

 

Part d'aquesta precipitació ha estat en forma de neu, de manera que hem vist emblanquinat el paisatge en diversos indrets del Pirineu, amb una cota que ha baixat fins a voltar els 1.600 metres.

 

 

 

L'impacte d'Amelie


La borrasca Amelie ha colpejat amb força la costa atlàntica francesa i també el Cantàbric. S'han registrat cops de fins a 163 km/h a Cap Ferret o 146 km/h a Le Talut, a França. A la ciutat de Bordeus, el vent ha arribat a 120 km/h, i a Biarritz, a 117 km/h.

 


Al Cantàbric, els registres més destacats corresponen a Estaca de Bares (156 km/h), l'aeroport d'Astúries (130 km/h) o a Santander (123 km/h), segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).  El vent s'ha notat de valent a les cotes altes. A Valdezcaray (La Rioja), el cop màxim ha arribat a 132 km/h.

ARXIVAT A:
Ventades
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut