Boira costanera sobre Mont-roig del Camp

La boira costanera es menja trams de la costa i refresca l'ambient

Néstor GómezActualitzat

La boira del mar ha envaït trams de la costa catalana, sobretot de la meitat sud. Si us heu acostat aquest matí a la platja per gaudir del sol, fer el vermut o, simplement, per passejar, de ben segur que us ha sorprès l'ambient i el cel cobert que us heu trobat per la boira. Una boira que desapareix cap al migdia i hi tornarà aquesta propera nit.

La boira costanera s'ha format pel vent completament estàtic, en calma, i per la diferència de temperatura respecte al mar. Una boira que s'ha format davant de la façana litoral i que, segons el moment del dia, ha entrat pel delta del Llobregat i pel Camp de Tarragona, entre altres indrets. On ha arribat la boira la temperatura s'ha vist clarament frenada. A les 12 del migdia, mentre que a primera línia de mar la temperatura es trobava entre els 18 i els 20 ºC, pocs quilòmetres terra endins la temperatura era d'entre 23 i 26 ºC.

Aquí teniu un recull de les fotografies que ens heu fet arribar.

Boira costanera vista des de l'Observatori Fabra (Alfons Puertas)
Boira costanera a Cunit (Marisol Cañas)
Boira costanera des de Constantí (Adria Piñol)

Per què apareix la boira a la costa? Hi ha altres episodis de boira costanera? És normal que n'hi hagi a la costa i no a l'interior? Totes aquestes preguntes tenen resposta a "El temps de la A a la Z: boira costanera"

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut