Juliol, un mes de grans contrastos de temperatura

Néstor GómezActualitzat

El juliol ens ha mostrat les dues cares pel que fa a les temperatures, amb un inici de mes amb temperatures inferiors a les normals i uns últims dies de mes amb temperatures plenament caniculars.

Jofre Janué ens mostra en poc més d'un minut i mig el comportament del mes de juliol, amb les temperatures i les precipitacions extremes. Destaca la comparativa de l'arribada dels 40 ºC entre el 2019 i el 2020 i el nombre de dies de juliol que s'ha arribat a aquesta xifra. Enguany, els 40 ºC han arribar a finals de juliol, mentre que el 2019 es van donar a principis de mes.

 

Com serà el mes d'agost?

Tot indica que tindrem un agost ben normalet pel que fa a les temperatures, és a dir, amb la calor tòrrida que toca per a la primera quinzena i una mica més desinflada per a la segona meitat. Sembla que dintre dels valors normals per aquestes dates. En canvi, els registres de precipitació poden ser superiors als normals d'agost a tot el Pirineu, conseqüència d'unes tempestes més freqüents i/o més actives. Aquestes conclusions són les que ofereix mensualment la NOAA.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut