El juliol ha començat tòrrid, tant a l'aire com al mar

Actualitzat

La primera jornada de juliol ha estat la més càlida d'aquest any a Catalunya. La calor d'ahir va disparar la temperatura fins als 38 ºC a Torroja del Priorat. De fet, les deu temperatures més altes d'aquest 2020 es van donar ahir, concentrades a l'interior de les Terres de l'Ebre i del pla de Lleida, com sol ser habitual.

Afortunadament aquestes temperatures no es repetiran avui: el temps canvia una mica, amb més calor i més tronades. La calor més intensa d'avui rondarà els 35 ºC. De calor en farà, però no serà tan sufocant.

L'aigua del mar més calent que a l'agost

Les temperatures altes del darrer terç de juny, i amb l'ajut dels corrents marins, ha disparat la temperatura de l'aigua. Amb els mesuraments presos el dia 30 de juny a l'Estartit, punt de referència de l'evolució de la temperatura del mar, la temperatura de l'aigua era de 24,28 ºC, la més alta en 47 anys en un mes de juny. La temperatura del mar no hauria d'arribar als 21 ºC.

El mar està tan calent que ha superat la temperatura de mitjans d'agost, moment en què acostuma a assolir la temperatura més elevada de l'any, amb 23 ºC.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut