Juliol bat el rècord de temperatura de la història a nivell global

L' Agència NOAA ha publicat l' informe climàtic del passat mes de juliol, el més calorós de la història a nivell global, amb un valor de 0,81ºC per sobre de la mitjana del segle XX. És un nou avís abans de la conferència mundial sobre el clima que es celebrarà a París a finals d'any.

Alberto AlcántaraActualitzat

El juliol de 2015 va ser el mes més càlid mai registrat a nivell global. A més a més, el que portem de 2015 també és l'any més calorós, segons l'informe publicat per l'Agència Nacional Oceànica i Atmosfèrica (NOAA), quan falten 100 dies perquè els líders mundials tractin d'arribar a un acord sobre el clima a la cimera de París.

La temperatura mitjana global de 16,61º C va ser la més alta d'uns registres que es remunten a 1880. Aquesta dada contribueix a fer dels 7 primers mesos de 2015 el període més càlid a nivell mundial, amb una temperatura de 0,85ºC per sobre de la mitjana del segle XX. S'ha batut un rècord establert el 2010, quan l'anomalia tèrmica dels 7 primers mesos de l'any va ser de 0,09ºC.

L'informe mensual sobre el clima global indica que molts països del món van experimentar onades de calor, mentre que les temperatures dels oceans de la Terra també han registrat nivells rècord el mes passat.

De fet, la temperatura mitjana global de la superfície del mar va pujar 0,75 ° C per sobre de la mitjana del segle XX: va ser la temperatura més alta registrada qualsevol mes entre 1880 i 2015. El valor global es va disparar degut al rècord de calor a través de grans extensions dels oceans Índic i Pacífic.

Aquest mapa presenta alguns dels esdeveniments i anomalies climàtiques significatives del mes.

 

Objectiu París

El rècord parcial de 2015 es produeix 7 mesos després que la NOAA i l'agència espacial NASA van confirmar 2014 com l'any més càlid mai registrat a la Terra, un fet que han utilitzat les Nacions Unides per fer una crida a l'acció immediata per combatre el canvi climàtic. En el punt de mira hi ha la crema de combustibles fòssils, el principal desencadenant de l'escalfament global antropogènic.

Un dels objectius de les negociacions climàtiques que culminaran el desembre a París és evitar que la temperatura global augmenti més de 2º C per sobre dels nivells preindustrials. Segons la comunitat científica, un augment superior portarà greus conseqüències arreu del món: inundacions, sequeres o tempestes més severes i més augment del nivell del mar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut