Jornades Ambientals 2019

Actualitzat

Aquest dijous al matí, a l'Aula Magna de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça Universitat, es farà la vuitena edició de les Jornades Ambientals de la Universitat de Barcelona i Bodegas Torres.

Estem en situació d'emergència climàtica, en què des dels més joves de Fridays for Future, fins als més experimentats com el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, clamen que cal començar a prendre decisions i a fer veritables accions per limitar i reduir de manera efectiva les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera o passarem un punt de no retorn que farà més difícil la solució.

A partir de l'any 2020, les línies de concentració de CO2 a l'atmosfera es comencen a separar ràpidament. La línia verda és la que es va decidir a l'acord de París que no s'hauria de superar. A finals de segle no hi hauria d'haver més de 450 ppm de CO2 a l'atmosfera, i avui ja n'hi ha 411,49 ppm.

Les Jornades Ambientals debatran sobre possibles camins per aconseguir-ho. Els impostos com els que es van imposar a França sobre els carburants són una solució per limitar les emissions?

Anar al contingut