Jerusalem s'ha llevat ben blanca, amb més de 15 cm de neu, un fet inusual

El temporal Elpis arriba al Pròxim Orient amb gran nevades

Néstor GómezActualitzat

La llengua d'aire fred i les nevades han arribat durant les darreres hores al Pròxim Orient després de passar per Grècia i travessar Turquia. La nevada de la matinada ha obligat a tallar tots els accessos a la ciutat de Jerusalem, que ha quedat coberta per més de 15 cm de neu.

 

Davant la nevada que s'acostava a darrera hora del dia, les autoritats van aconsellar a la població quedar-se a casa durant la tarda de dimecres i van suspendre totes les activitats escolars i de l'administració com a mesura de prevenció. L'acumulació de neu durant la nit i matinada als carrers va obligar a tallar els accessos per carretera a la ciutat i s'ha suspès el servei d'autobusos.

Durant tota la nit, les brigades municipals han treballat per netejar els principals punts de la ciutat amb un total de 250 llevaneus i s'han abocat més de 150 tones de sal per evitar relliscades de persones i vehicles.

 

Una nevada d'aquesta magnitud no és gens habitual a Jerusalem. Si bé durant el febrer passat es va registrar una nevada semblant, caldria remuntar-se fins al 2013 per trobar la darrera gran nevada. En aquella ocasió, el temporal de neu va tallar el subministrament elèctric i va cobrir la ciutat amb més de 5 cm. Als alts del Golan se n'hi van acumular 90.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut