El Japó es prepara per a l'arribada del supertifó Hagibis

Gemma PuigActualitzat

El Japó es prepara per a l'arribada del supertifó Hagibis, que es va mantenir més de 24 hores amb categoria 5, amb vents sostinguts de 250 km/h des de dilluns. Avançant cap al centre i el nord-est del Japó durant el cap de setmana. Encara amb categoria 4 i en les pròximes 24 hores es preveu que baixi a categoria 3, amb vents sostinguts de 200 km/h, i podria acabar arribant d'aquí 36 hores a Tòquio amb categoria 1.

Just un mes després d'un dels tifons més forts que va afectar el Japó, el tifó Faxai. El supertifó podria, segons els experts, batre rècords de pluja a Tòquio (la més intensa dels darrers 60 anys). Hagibis significa "velocitat" en idioma tagàlog, de les Filipines.

La seva imminent arribada ja ha fet cancel·lar centenars de vols i connexions ferroviàries. S'esperen pluges torrencials, entre dissabte i diumenge, amb acumulacions de 800 mm a la regió central de Tokai i d'uns 600 mm a la regió de Kanto, que inclou l'àrea metropolitana de Tòquio, amb cops de vent de més de 200 km/h i onades que poden passar dels 10 metres.

Es preveu que el tifó Hagibis passi per Tòquio (o s'hi acosti) i per les zones veïnes, incloent-hi la prefectura de Chiba, que encara es recupera del pas del devastador tifó Faxai, fa un mes.​

Podeu seguir-ne l'evolució a: http://tropic.ssec.wisc.edu/

L'arribada del Hagibis ja ha provocat la cancel·lació de dos partits de la final de la Copa del Món de rugbi, que es disputa al Japó, i també podria afectar el Gran Premi del Japó de Fórmula 1, diumenge a Suzuka.

A la ciutat de Kyonan i d'altres prefectures de Chiba encara es recuperen del Faxai, però ja han començat a posar plàstics blaus al terrats danyats, per evitar que l'aigua torni a entrar a casa seva.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut